A pisztácia a kesudióval rokon, és egy csonthéjas gyümölcs magja. A sárgászöldtől a sötétzöldig terjedő színű diómag a bézs színű, kemény héj alatt található. Aromás és édes ízű. A pisztáciát mandula helyett sütemények, cukrászsütemények és pralinék készítéséhez használják, de hústöltelékek és finom kolbászok alapanyagaként is felhasználják. A mandulához hasonlóan röviden leforrázzák, finomra vágják vagy felszeletelik.
Összetevők: pisztácia, (Pistacia vera), pistachio, pistazien
Energia kcal | 600 |
Energia kJ | 2405 |
Zsír | 56 |
Telített zsírsavak | 5,9 |
Szénhidrátok | 16,6 |
Cukor | 7,7 |
Fehérje | 20 |
Só | < 0,03 |
Allergén - Dió | tartalmaz |
Allergén - Mogyoró altípus | tartalmaz |
Származási ország | USA |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.