Az Észak-Amerikában és Ázsiában őshonos hikorifa termése a pekándió. A magok alakja arra utal, hogy a dióval rokonok. A pekándió azonban hosszúkásabb, szilárdabb állagú és sokkal édesebb ízű. Ugyanaz a négy részből álló alapforma, de puha héjú héja sokkal könnyebben feltörhető. A pekándió különösen népszerű sütemények, sütemények, kekszek és kekszek készítéséhez. A termés nagy részét azonban pörkölve és sózva értékesítik. Emellett étolajforrásként is szolgálnak, és diólisztet is készítenek belőlük. Hűtőszekrényben tároljuk vagy lefagyasztjuk.
Összetevők: pekándió. Hűvös helyen (+10°C és +15°C között), szárazon és fénytől védve tárolandó. Minden diófajtát a gazdaságban dolgoznak fel.
Energia kcal | 720 |
Energia kJ | 2968 |
Zsír | 71,9 |
Telített zsírsavak | 6,1 |
Szénhidrátok | 4,3 |
Cukor | 3,9 |
Fehérje | 9,2 |
Só | 0 |
Allergén - Glutén | nyomokban |
Allergén - Tojás | nyomokban |
Allergén - Mogyoró | nyomokban |
Allergén - Tej | nyomokban |
Allergén - Dió | tartalmaz |
Allergén - Szójabab | nyomokban |
Allergén - Mogyoró altípus | pekándió |
Származási ország | USA |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.