A mandulafák a rózsafélék családjába tartoznak. Alapvetően meg kell különböztetni az édes és a keserű mandulát. Az édesek a legkelendőbb mandulák, amelyeket a cukrászok kedvelnek. Finom állagúak és jellegzetes édes ízük van. Többek között marcipánt is készítenek belőlük. A nyers keserűmandula a ciánsavtartalom miatt erősen mérgező és halálos lehet! Azonban a hidrogén-cianid sav elpárolog, ha felforralják vagy megsütik, és a keserű íz egyszerre elvész. Ezeket a mandulákat kifehérítik, vagyis a barna bőrt forrásban lévő vízzel eltávolítják.
Összetevők: mandula. + 5 ° C és + 12 ° C közötti hőmérsékleten, szárazon és fénytől védve tárolandó.
Energia kcal | 610 |
Energia kJ | 2519 |
Zsír | 54 |
Telített zsírsavak | 4 |
Szénhidrátok | 5,4 |
Cukor | 5 |
Fehérje | 19 |
Só | 0,01 |
Allergén - Glutén | nyomokban |
Allergén - Tojás | nyomokban |
Allergén - Mogyoró | nyomokban |
Allergén - Csillagfürt | nyomokban |
Allergén - Tej | nyomokban |
Allergén - Dió | tartalmaz |
Allergén - Szójabab | nyomokban |
Allergén - Mogyoró altípus | mandula |
Származási ország | USA |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.