A kesudiófa, amely botanikailag a pisztáciával és a mangóval azonos családba tartozik, Dél-Amerika északi részéről származik, és ma Brazíliában, Indiában, Délkelet-Ázsiában és néhány afrikai országban termesztik. Gyümölcse az úgynevezett kesualma. Nem szállítható, ezért hazánkban nagyrészt ismeretlen. A kesudió a kesudiómaggal a gyümölcs alsó végén fejlődik ki. Édes, vajas aromája a manduláéhoz hasonló, de krémesebb és lágyabb. A zsírtartalom meglehetősen alacsony, jó 42%.
Összetevők: CASHEW DIÓ. Minden diófajtát a gazdaságban dolgoznak fel. Hűvös (max. +10 °C) és száraz helyen tárolja.
Energia kcal | 578 |
Energia kJ | 2401 |
Zsír | 42,2 |
Telített zsírsavak | 9,4 |
Szénhidrátok | 30,5 |
Cukor | 15,25 |
Fehérje | 17,5 |
Só | 0,04 |
Allergén - Glutén | nyomokban |
Allergén - Tej | nyomokban |
Allergén - Dió | tartalmaz |
Allergén - Mogyoró altípus | Kesudió |
ISBN szám | 5999101620697 |
Származási ország | Vietnám |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.