A jázmin rizst Thaiföld északi régióinak hegylejtőin termesztik. Különleges aromáját a szubtrópusi éghajlat és a talaj egyedülálló jellege adja. Ezen aroma megőrzése érdekében az Atry Jasmin Rice-t hagyományos módszerekkel szüretelik, kezelik és tárolják. Az eredmény egy kiváló, csúcsminőségű thai illatos rizs, amely az illatosított fajtákkal ellentétben igazi jázmin rizs. Hosszú szemcséjének enyhe sárgulása jellemzi. A Nemzetközi Taste & Quality Intézet kitüntetettje. A Atry termékek a szakácsok és a sommelierek vak kóstolóin érvényesíthették magukat!
Hosszú szemű rizs. Összetevők: Jázmin hosszú szemű rizs. Mennyiség: 1 csésze rizs, körülbelül 1,5 csésze víz, 1 evőkanál margarin vagy vaj, 1 csipet só. Duzzadó rizs módszer: A mért rizst öblítse le 2-3 alkalommal folyó, langyos víz alatt a lisztpor eltávolításához. Tegye a lecsepegtetett rizst egy fazékba vajjal és sóval, és öntse hozzá a vizet. Ha finomítani szeretné, adjon hozzá egy további evőkanál joghurtot. Forraljuk fel a vizet nyitott fazékkal és nagy lángon, alkalmanként megkeverve. Amint a víz már nem fedi a rizst, szorosan zárja le az edényt, és hagyja, hogy a rizs enyhe tűzön kb. 20 percig megduzzadjon, és tálalja. Tárolja hűvös és száraz helyen.
Energia kcal | 407.000 |
Energia kJ | 1729.000 |
Zsír | 0.500 |
Telített zsírsavak | 0.090 |
Szénhidrátok | 76.200 |
Cukor | 0.000 |
Fehérje | 7.300 |
Só | 0.030 |
Gyártó | Basmati Rice GmbH (Europe) |
Származási ország | Németország |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.