Körülbelül 35 tököt kell feldolgozni 1 liter tökmagolaj előállításához. Ehhez a magokat finomra aprítják és puha, mélyzöld, ragacsos, de intenzíven illatos péppé dolgozzák fel. A péphez forró vizet és sót adunk. A víz szállítja a szükséges hőt, a só pedig a magok fehérjéjét választja el az olajtól. A magtömeget ezután 80°-90°-on pörköljük, hogy a víz elpárologjon és a fehérje megszilárduljon. A magtömegből most már ki lehet préselni a sötétzöld olajat, amelynek során a nehéz, zavaros anyagok természetes módon lassan elsüllyednek. Az intenzíven diós tökmagolaj tökéletesen harmonizál levesekkel, babokkal, tojásételekkel, tökmag pestóban, salátákkal és desszertekkel, például kiváló minőségű vaníliafagylalttal.
Tökmagolaj Stájerországból OFJ, 100% tisztaságú, Hartlieb 500 ml, Összetevők: Tökmagolaj természetes első préselés. Hűvös, fénytől védett helyen tárolja. A felbontástól számított 3 hónapon belül felhasználható. Stájerországi/osztriai termék.
Energia kcal | 898.000 |
Energia kJ | 3693.000 |
Zsír | 99.600 |
Telített zsírsavak | 17.100 |
Szénhidrátok | 0.000 |
Cukor | 0.000 |
Fehérje | 0.000 |
Só | 0.000 |
ISBN szám | 9005392102029 |
Gyártó | Ölmühle Hartlieb GmbH |
Származási ország | Ausztria |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.