Ezt a tamarit a Gifu régióból származó szójababból főzik. A főzővíz a Nagara folyónak abból a részéből származik, ahol a föld alatt folyik. A felhasznált fahordók több mint 100 évesek. Yamakawa-san azt ajánlja, hogy ezt az erős tamarit takarékosan használja. Típus: Tamari (búza nélkül!) A népszerű német ételízesítő rajongói felismernek majd néhány hasonló ízt! Főzési/érlelési idő: 2 év fahordóban Felhasználás: Sashimihez, grillezett halakhoz, hiyayakko (hideg tofu) Tippünk: Próbáld ki a camembert vagy más sajtot ezzel a tamarival! Yamakawa Ez a Gifu prefektúrában található sörfőzde tamari szójaszószokra specializálódott, és 1943-as alapítása óta kizárólag fahordókban főz. A tamari egyébként egy különleges főzési mód, amely sokkal hosszabb ideig tart, mint a hagyományos szójaszósz. A Yamakawa-san a 3. generációban is hű marad a hagyományokhoz, de új lépéseket is tesz, és új szójaszósz termékeket fejleszt ki, mint például a szójaszósz magvas só vagy a fűszeres szójaszósz habaneró-val.