A Bonito, más néven kék hal, a makréla családba tartozó tonhalfaj. A hal nagyon fontos szerepet játszik a japán konyhában, de sajátos íze miatt ritkán használják Sushi öntetként és főleg pelyhekben (Katsuo-Bushi) fűszerként. Elkészítésükhöz először a Bonitót főzik. A halat ezután többször füstölik és szárítják, amíg nagyon kemény nem válik. Ezután a pelyheket egy speciális eszközzel lekaparják a halakról. Erős, sós aromájával elsősorban levesekhez használják, pl. B. Dashi húsleveshez.
Bonito pehely, szárítva, füstölve, vékonyra szeletelve. Összetevők: BONITO (Katsuwonus pelamis). Száraz, hűvös és fénytől védett helyen tárolandó. Felbontás után légmentesen lezárt edényben tárolja, hűtsön és mielőbb használja fel. Származás: Franciaország. Makurazaki France Katsuobushi, 32 Rue Leopold Sedar Senghor, 29900 Concarneau, Franciaország.
Energia kcal | 321.000 |
Energia kJ | 1360.000 |
Zsír | 3.500 |
Telített zsírsavak | 1.200 |
Szénhidrátok | 0.000 |
Cukor | 0.000 |
Fehérje | 72.000 |
Só | 2.200 |
Gyártó | BOS FOOD Duesseldorf Lebensmittel Großhandel GmbH |
Származási ország | Németország |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.