A Gruyere vagy Gruyère, ahogy Svájcban hívják, a Freiburgi Pre-Alpok Saane-völgyének felső részéből származik.
Az Emmentalerhez hasonlóan a Gruyère is nyers tejből készül. A kemény sajtok egyike, szemcsés, vörösbarna héjú. Légkondicionált tároló pincékben alacsony hőmérsékleten érik lassan. Sárgás színét jellemzően néhány, borsó méretű lyuk tarkítja. Íze kiadós, pikáns. A Gruyère száraz zsírtartalma 45%.
Gruyère AOP, kemény sajt, legalább 45% zsírtartalommal, szárazanyagban. Összetevők: tehén tej, só, oltó, élőflóra. Készült Svájcban. Tulajdonságai: gluténmentes, laktózmentes, állati tejből származó fehérje.
Energia kcal | 412.000 |
Energia kJ | 1725.000 |
Zsír | 32.000 |
Telített zsírsavak | 20.800 |
Szénhidrátok | 0.000 |
Cukor | 0.000 |
Fehérje | 28.000 |
Só | 1.500 |
Allergén - Tej | tartalmaz |
Gyártó | Müller Moers GmbH & Co KG |
Származási ország | Svájc |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.