A Chia növény eredetileg Mexikóból származik, és a zsálya növények nemzetségébe tartozik. A chia magokat leggyakrabban müzliben, joghurtban vagy süteményekben használják. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) 2013 januárjában kibővített felhasználású új élelmiszer-összetevőként jóváhagyta a chia magokat. A pékáruk, gabonafélék, dió-gyümölcs keverékek max. 10% chia magot tartalmaz. Az EFSA azt javasolja, hogy ne fogyasszon napi 15 g-nál több feldolgozatlan chia-magot, mindaddig, amíg hiányoznak a hosszú távú vizsgálatok.
Chia-mag (Salvia hispanica). Összetevők: chia mag (Salvia hispanica). Megjegyzés: A 258/97 és az 2013/50 / EU új élelmiszerekről szóló rendelet (EG) szerint a maximális napi adag nem haladhatja meg a 15 g-ot. Adagolás 15 g naponta. Hűvös, száraz és fénytől védett helyen tárolandó.
Energia kcal | 439.000 |
Energia kJ | 2035.000 |
Zsír | 30.800 |
Telített zsírsavak | 3.200 |
Szénhidrátok | 6.100 |
Cukor | 0.000 |
Fehérje | 15.600 |
Só | 0.010 |
Allergén - Glutén | nyomokban |
Allergén - Tojás | nyomokban |
Allergén - Mogyoró | nyomokban |
Allergén - Csillagfürt | nyomokban |
Allergén - Tej | nyomokban |
Allergén - Dió | nyomokban |
Allergén - Szójabab | nyomokban |
Gyártó | Abgefüllt von: BOS FOOD GmbH |
Származási ország | Németország |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.