A balzsamecet az olaszországi Modena városához és a szomszédos Reggio Emiliához kötődik. Ehhez a fajta ecethez a szőlőt – hagyományosan egy fehér fajtát, a Trebbianót – kézzel szüretelik a lehető legkésőbb, hogy édes legyen. A mustot sűrűre forralják, majd fahordókba töltik. Hogy megkaphassa a hagyományos modenai balzsamecet nevet, egy zsűri bírálja el az elkészült művet. Dió- vagy vaníliafagylaltra, panna cottára csöpögtethetünk néhány cseppet belőle. Sárga- és görögdinnye-kockákat is megbolondíthatunk kevés zöldcitrom-lével és pár csepp balzsamecettel.
Összetevők: borecet, sűrített szőlőmust, színezék: karamell (E150d). Savasság 6%. A termék szulfitokat tartalmaz.
Energia kcal | 63 |
Energia kJ | 264 |
Zsír | 0 |
Telített zsírsavak | 0 |
Szénhidrátok | 11 |
Cukor | 11 |
Fehérje | 0,9 |
Só | 0,03 |
Allergén - Szulfitok | tartalmaz |
Gyártó | Acetificio Andrea Milano Srl, con sede in Corso Protopisani, |
Származási ország | Olaszország |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.